ISPARTA / YALVAÇ - Dedeçam Şehit Ramazan Karaca İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1926 yılında eğitim öğretime açılmış olup o zaman ilkokul olarak eğitime başlamıştır. O yıllarda kendisine ait binası olmadığı için köy  içinde muhtelif binalarda eğitim öğretime devam etmiştir. 1970 yılında şimdiki binanın olduğu arsaya yapılan kerpiç binada eğitim öğretime devam edilmiş. Yapılan eklenti ve tamiratlar ile süren eğitim , 1976 yılında yapılan betonarme binaya taşınmış. Ayrıca yanına yapılan ikinci bina ile de ortaokul eğitim vermeye başlamış.

1991 yılında  8 yıllık ilköğretim okulu açılarak Dedeçam Ortaokulu ile birleşmiştir. Okulumuz I. Kademesi  iki sınıf bir arada olarak iki şubede eğitim öğretim yapılmaktaydı.

Okulumuz adı 06.02.2007 tarihinde Şehit Ramazan Karaca olup, 17.12.2008 tarihinde Dedeçam Şehit Ramazan Karaca ilköğretim okulu adını almıştır.Şu an okulumuz birleştirilmiş sınıflı ilkokul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuz ilçe merkezine 24 km. uzaklıkta olup Dedeçam Köyü'ndedir. Köyümüze ulaşım problemi bulunmamakta olup köy halkının eğitim ve öğretime bakışı olumlu yöndedir.

Yayın: 25.02.2013 - Güncelleme: 18.03.2023 02:09 - Görüntülenme: 3908